Matematik

Hjælp Mat spg.

28. maj 2009 af c0hzei (Slettet)

Bestem kordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne:

m: 2x+3y=6

n: x-3y=3

Har prøvet og isolere y så jeg kunne indsætte det  i linjens ligning.. men kan virkelig ikke.. en der kan hjælpe med fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2009 af *CS* (Slettet)

m: y=-2/3x+2

n: y=1/3x-1

Så sætter du dem lig med hinanden :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2009 af dr. jones (Slettet)

start med at isolere y i begge ligninger
sæt ligningerne til at være lig med hinanden og find x.
Når du har x-værdien, kan du indsætte den i en af de to første formler for at finde y-værdien.

kan selvfølgelig også starte med at isolere x-værdien. Det er en vurderingssag, hvad der er lettest.
Her er det dog lettest at isolere x.
m: x=3-1,5y
n: x=3-3y

du kan også lade der stå 3y
m: 3y=6-2x
n: 3y =3-x

Det gælder således om at isolere to ens ting i begge ligninger og sætter dem lig med hinanden.
 


Svar #3
28. maj 2009 af c0hzei (Slettet)

Mange tak ;). er dr ikke en som kan give mig fremgangsmåden i isolering af y, da jeg failede ved at gøre det. :(.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2009 af Kirsten A (Slettet)

Et godt råd: brug "solve" på din lommeregner hvis du har en TI 89. Fremgangsmåde: du går ind i HOME og trykke F2 og derefter ENTER. herefter skriver du:

solve(2x+3y=6 and x-3y=3, {x,y})

og resultatet vil fremkomme.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2009 af keg (Slettet)

jo, men det er nu også godt at kunne gøre med en blyant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2009 af *CS* (Slettet)

Først trækker du x fra på begge sider:

2x+3y=6

2x+3y-2x=6-2x

Hvorefter du dividerer igennem med det tal, der står foran y:

3y=-2x + 6

3y/3 = -2x/3 + 6/3

y= -2/3x+2


Skriv et svar til: Hjælp Mat spg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.