Matematik

potensfunktioner

29. maj 2009 af Katrinelhf (Slettet)

hej :)
nogen der kan hjælpe med hvad a og b betyder i en potensfunktion??

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Det kommer an på hvilken potensfunktion du mener.

a og b er almindeligt brugt fortalværdier i funktioner.

f(x)=ax+b  a er liniens hældning, b dens skæring med y-aksen

f(x)=ax2+bx+c  a har betydning for hvor åben parabelen er og hvilken vej benene vender, c er den skæring med y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2009 af mathon

Potensfunktion:
f(x) = y = b*xa , x∈R+

b = f(1)

Fx = x/xo = k ⇔ x = k*xo

yo = b*xoa
y = b*(kxo)a = (b*xoa)*ka = yo*ka
Fy = y/yo = ka

når x bliver k gange større, bliver y ka gange større

log(y) = a*log(x) + log(b)

dvs.
a
er den lineære, dobbeltlogaritmiske afbildnings hældningskoefficient


Skriv et svar til: potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.