Matematik
Andengradsligning??
06. december 2004 af
henrik_va (Slettet)
Hey..
Har fået denne opgave som jeg ikke helt forstår...:
Andengradsligningen ax2(2=i anden) + (a + 3)x - 1 = 0 har netop en løsning. Bestem værdien af tallet a...
kan ikk rigtig forstå hvad jeg skal gøre ??
på forhånd tak !!
Har fået denne opgave som jeg ikke helt forstår...:
Andengradsligningen ax2(2=i anden) + (a + 3)x - 1 = 0 har netop en løsning. Bestem værdien af tallet a...
kan ikk rigtig forstå hvad jeg skal gøre ??
på forhånd tak !!
Svar #1
06. december 2004 af Lurch (Slettet)
en andengradsligning har netop én løsning når,
d=0
b^2 - 4ac = 0
i dit tilfælde er
a=a
b=a+3
c=-1
løs ovenstående for a
d=0
b^2 - 4ac = 0
i dit tilfælde er
a=a
b=a+3
c=-1
løs ovenstående for a
Svar #2
06. december 2004 af ababab (Slettet)
lidt hjælp:
(a+3)^2 - 4 * a * -1 = 0 <=>
a^2 + 10a + 9 = 0
så skal du bare løse ovenstående..
c",)
(a+3)^2 - 4 * a * -1 = 0 <=>
a^2 + 10a + 9 = 0
så skal du bare løse ovenstående..
c",)
Skriv et svar til: Andengradsligning??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
