Matematik

Grundrelationen

02. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

Et af spørgsmålene til mundtlig årsprøve i matematik lyder på: Bevis grundrelationen (cos(v))^2 + (sin(v))^2 = 1

Nu har jeg ledt alle mine noter og bøger i gennem, og været på jagt efter det på nettet, men kan simpelthen ikke finde det ...

Nogle der kan hjælpe ? Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af NejTilSvampe

 se på enhedscirklen. Brug pythagoras til at finde hypotunusen (eller radius som er 1 i enhedscirklen) da du ved at cos(v) og sin(v) er de to kateter.


Svar #2
02. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

Tjaaa ... Jeg er godt med på det du siger, men kan bare ikke rigtig komme frem til et bevis :)

Skal det bevises som pythagoras, hvor man bare udskifter a og b med cos(v) og sin(v) og c med 1 ?

Stop mig lige, hvis jeg er langt ude :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Ja, det er det, man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2009 af mathon

er derfor enhedscirklens ligning

x2 + y2 = 1     eller skrevet

cos2(t) + sin2t) = 1                  (idiotformlen som nogle selvforgudende matematikere kalder den)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Jeg har aldrig fundet ud af, hvor det der "idiotformlen" egentlig stammer fra. Jeg har snakket med udenlandske studerende, og de har overhovedet ikke et tilsvarende navn - altså de kalder den ikke for "the idiot formula", så det er åbenbart et dansk fænomen.


Svar #6
02. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

# 3 & #4 - Mange tak :)

Men så er der altså lige en lille ting jeg gerne vil være sikker på :)

www.jyttemelin.dk/20%20pythagoras.doc

Beviset for pythagoras ovenover er jeg fuldstændig med på, men hvis jeg bare skal sætte cos(v) ind på a's plads og sin(v) ind på b's plads, og 1 ind på c's plads, så synes jeg det ser fuldstændig mærkeligt ud at sige (cos(v) + sin(v))*(cos(v) + sin(v)) for at finde det store kvadrats areal, men er det rigtigt ?

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2009 af NejTilSvampe

ja' det er rigtigt. For T= (cos(v) + sin(v))*(cos(v) + sin(v)) = cos(v)^2 + sin(v)^2 + 2*cos(v)*sin(v) 

og det er det samme som T= 4{½cos(v)*sin(v)} + 1^2

og så er 

T = 4{½cos(v)*sin(v)} + 1^2 = cos(v)^2 + sin(v)^2 + 2*cos(v)*sin(v)

og så får du 

1^2 = 1 = cos(v)^2 + sin(v)^2


Svar #8
02. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

#7 - Ok, nu er jeg fuldstændig med ...

Mange, mange tak :) jeg er virkelig taknemmelig :)


Skriv et svar til: Grundrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.