Matematik
trigonometriske funktioner
09. maj 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har følgende opgave:
Tegn grafen f(x)= 3sinx + 2cosx
Funktionen er en sinussvingning af formen f(x) = a*sin(bx + c) Vudér ved aflæsning koeffcienterne a, b og c.
Dette skulle selvfølgeligt være nemt nok, men selvom jeg aflæser tallene så nøjagtigt som jeg kan på min grafregner, får jeg ikke tallene til at passe.
Nogle ideer til hvad jeg gør forkert?
Tegn grafen f(x)= 3sinx + 2cosx
Funktionen er en sinussvingning af formen f(x) = a*sin(bx + c) Vudér ved aflæsning koeffcienterne a, b og c.
Dette skulle selvfølgeligt være nemt nok, men selvom jeg aflæser tallene så nøjagtigt som jeg kan på min grafregner, får jeg ikke tallene til at passe.
Nogle ideer til hvad jeg gør forkert?
Svar #1
10. maj 2003 af Lurch (Slettet)
a er amplituden, altså hvor høj en funtionsværdir funktionen antager.
b bestemmer perioden, antan omløn fra [0;2*PI]
c er fasen, og bestemmer grafens forskydning vandret
Aflæseer man, fås
A=3,6, B=1, C=0,59
b bestemmer perioden, antan omløn fra [0;2*PI]
c er fasen, og bestemmer grafens forskydning vandret
Aflæseer man, fås
A=3,6, B=1, C=0,59
Skriv et svar til: trigonometriske funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
