Matematik

Isolerings-regler

05. juni 2009 af Quijote (Slettet)

Hej.

Jeg har et stort problem, jeg kan ikke isolere i matematiske formler. Det er trist fordi det er noget af det mest elementære i matematik. Mit problem er at jeg ikke kan lære af en opgave, dvs. den måde jeg løser den på kan jeg ikke overføre til en anden isoleringsopgave, derfor synes jeg at alle isoleringsopgaver har deres egen specifikke måde at løses på.

Eks.

P = 4/(r+s), hvor s skal isoleres. Jeg kan jo altid komme så langt: s = ........men hvad er reglen for det næste trin.

Opgaven er self. uden hjælpemidler så kan ikke bruge cas-værktøjer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Når den ubekendte (her s) står i nævneren, skal du gange med den faktor (her (r+s)) som s er et led i.

P = 4/(r+s)

P·(r+s) = 4

r+s = 4/P

s = 4/P - r


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2009 af cepta (Slettet)

# 1 Er det en grundlæggende regel, som jeg kan bruge i alle isoleringsopgaver af den form?

Hvis det nu var tælleren jeg skulle isolere? Hvilken regel skal jeg da bruge?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Ja.

Gang med nævneren.


Skriv et svar til: Isolerings-regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.