Matematik

enkeltlokaritmisk

08. december 2004 af kwazi (Slettet)
hej, jeg er ret så dum til matematik, så har virkelig brug for hjælp.

opgaven lyder:
om en eksponentielt voksendne funktion f oplyses det at f(3)=5 og at fordoplingskonatanten er 4.

tegn grafen f på et enkeltlokaritmisk papir

hvordan, ja hvordan gør jeg det, fatter bare intet ved opgaven overhovde. kan ikke finde ud af hvorn jeg får de tal jeg skal tegne ind.

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2004 af frodo (Slettet)

find punktet på pairet, og gå, da 4 hen på 1.aksen, og obblet så meget op i y.

Svar #2
08. december 2004 af kwazi (Slettet)

hvilket punkt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2004 af Peden (Slettet)

3,5

Svar #4
08. december 2004 af kwazi (Slettet)

hvorfor ? ville jo os gerne forstå det :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2004 af frodo (Slettet)

en fordoblingskonstant angiver tilvæksten i x-kooridnat, når y-værdien bliver fordoblet i forhold til det rigtige.

altså generelt:

(x,y) €f(x), f(x)= b*a^x, T2=c
<=>

(x+c,2y) €f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2004 af Peden (Slettet)

Punktet er da (3,5) idet f(3) = 5, svarer til at man indsætter X i en funktion og får Y ud, derfor (3,5).

Derudover kan du gøre som Frodo foreslår, og se hvilket punkt du får ud af det.

Svar #7
08. december 2004 af kwazi (Slettet)

hmm, tror bare ikke i forstår mit problem... jeg ved ikke hvad jeg skal skrive på x eller y aksen, hvilket tal.. kan godt se hvad jeg skal gøre, kan bare ikke se hvilke tal jeg skal skrive... svært at forklare!

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2004 af frodo (Slettet)

hvad du skal skrive?

Ved du ikkehvad det vil sige at et punkt hedder (3,5)

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2004 af frodo (Slettet)

Hvad er det du spørger om???

Svar #10
08. december 2004 af kwazi (Slettet)

ahhhh den er feset ind... :p mange tak..

Svar #11
08. december 2004 af kwazi (Slettet)

Jow.. men som sagt var mit problem svært at forklare... vidste ik hvor jeg skulle få de andre tal fra osv.. men har fundet ud af det nu!

så tak..

Skriv et svar til: enkeltlokaritmisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.