Matematik

Differentialregning

07. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hej ppl. 

Jeg skal til matematik B-niveau mundtlig eksamen på mandag og kan risikere at komme op i dette spørgsmål, som jeg ikke aner en dyt om:

Bevis differentialkvotienten for x3 er 3x2

På forhånd mange tak. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af NejTilSvampe

 tretrinsreglen:

Δy = f(x+Δx) - f(x)

Δy/Δx =[ f(x+?x)-f(x) ] /Δx

find grænseværdien til Δx går mod 0.

Δy = (x+Δx)^3-x^3

Δy = 3*x2*Δx+3*x*Δx2+Δx3

Δy/Δx = 3x2 + 3x*Δx+Δx2

Δx går mod 0

Δy/Δx = 3x2

ΔΔΔΔ


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.