Matematik

Ligningsløsning

07. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ok....er der nogen der kan give et bud på denne??

Jeg skal finde skæringen mellem 2 grafer ved at løse ligning og derefter finde 0 punkter...går jeg ud fra..

f(x) = x^2 - 5x +8 og

g(x) = x + 3

Altså: x + 3 = x^2 -5x + 8

          x + 3 - 3 = x^2 -5x+ 8 - 3

         x = x^2 -5x+5

Hvad gør jeg med det sidste x??......dividere det på den anden side....eller trækker 1x fra -5x??

Er det en rigtige metode jeg bruger til at finde skæringerne??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af HansL (Slettet)

x = x2 - 5x + 5

x'et skal over på den anden side:

0 = x2 - 6x + 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af Isomorphician

Du trækker x fra på begge sider, så der er 0 tilbage på venstresiden. Dermed har du en andengradsligning der er til at løse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2009 af mathon

træk x fra på begge sider

0 = x2 - 6x + 5
 


Svar #4
07. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Nåh ja....tror godt nok jeg er ved at stirre mig blind på det!!....det var osse det jeg ville...men istedet lagde jeg 1x til så der blev 4x.....

Forvirret efterhånden!!...

Jeg prøver lige igen!!


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.