Matematik

*Andengradslining og reduktion*

07. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

De to ting jeg har problemer med!

Har nogen opgaver, som jeg ikke kan finde ud af, nogen der vil hjælpe mig.

Reducer:

(2x-3y)2 - (2x-3y) * (2x+3y)

(3x+4y)2 - (3x-4y)2

Bestem rødder og faktoriser nedenstående andengradspylonier

f(x) = x2 - x - 2

g(x) 2x2 - 6x + 4

Forkort

x2 + 2x/4x+8

Parentesregler:

(p+q)2 = p2 + q2 + 2pq

... ved det er lidt af en smøre, men håber der er nogen der vil hjælpe mig på vej..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Isomorphician

(2x - 3y)2 - (2x - 3y)(2x + 3y) =

4x2 + 9y2 - 12xy - 4x2 + 9y2

18y2 - 12xy

(øv dig på dine kvadratsætninger)

.....

f(x) = x2 - x - 2

d = 1 - 4*1*(-2) = 9

x1 = (1+3)/2 = 2

x2 = (1-3)/2 = -1

f(x) kan dermed skrives som:

f(x) = (x - 2)(x + 1)

.....

(x2 + 2x)/(4x + 8) =

(x(x + 2))/(4(x + 2)) =

x/4


Svar #2
07. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

Tak for det.. Men mht. til bestemmelse af rødder: f.eks.: f(x) = x2 - x - 2..Hvordan kan jeg vide hvilket tal a og b er? jeg ved at c er-  2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2009 af mathon

f(x) = 1*x2 - 1x - 2 = 1*x2 + (-1)x + (-2)

a = 1
b = (-1)
c = (-2)
 


Skriv et svar til: *Andengradslining og reduktion*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.