Matematik

Ligning-bøvl

07. juni 2009 af Quijote (Slettet)

Hej jeg sidder her og finder arealer mellem en funktion og x-aksen. (hører under integration) og er stødt på denne funktion:

x3-3x2+4 = f(x)

men hidtil har jeg kun arbejdet med 2.gradsligninger og har derfor sat dem lig med nul for at finde nulpunkterne, nemt vha. diskriminant.

Jeg har et stort problem nu fordi jeg ikke kan regne den her ud:

x3-3x2+4 = 0

Det er pinligt men hvordan løser jeg den? så jeg får nogle nulpunkter ?

tak


Svar #1
07. juni 2009 af Quijote (Slettet)

Vil jeg komme op i sådan en uden hjælpe-midler ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af Duffy

Ved polynomiersdivision fås rødderne x = -1 og x = 2 (dobblet rod)

Således er x3-3x2+4 = 0   dss  

(x+1)(x-2)2


Svar #3
07. juni 2009 af Quijote (Slettet)

Hvad er polynomierdivision ?

For at faktoriserer skal man ikke finde diskriminanten, men det kan jeg jo ik, når det ik er en andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2009 af Duffy

Du kan evt. prøve at tegne grafen for polynomiet, så kan du let se hvor nulpunkterne er.

Du nævner ikke dine integrations-grænser ! !


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

hvisdet er b niveau du skal op i skal man ikke kunne løsse polynomier af højre grad end anden uden brug af cas.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2009 af nts-shorty (Slettet)

På A-niveau skal man heller ikke kunne løse ligninger af højere grad end 2 i hånden. det er en meget kompliceret formel, som man ikke forventer at man skal kunne udenad.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

hvis du skal finde det bestemte integrale for et tredjegradspolynomium i intervalelt fra ]a;b] så har du vel ikke brug for at kende nulpunkterne for polynomiet?


Skriv et svar til: Ligning-bøvl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.