Matematik

Eksponentialfunktion

08. juni 2009 af sadak (Slettet)

Jeg har funktionen: f(x) = b·ax

1. Redegør for, hvorledes grundtallet a i udtrykket y = b·ax kan beregnes, hvis vi kender to talsæt (x,y), der passer i ligningen.
2. Redegør endvidere efter eget valg for andre emner i tilknytning til eksponentielt voksende funktioner, f. eks. fordoblingskonstant, ExpReg eller løsning af ligningen c = b·ax.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2009 af peter lind

1) Du har de 2 ligninger y1=b*ax1 og y2=b*ax2. Deller du dem med hinanden får du y1/y2= ax1-x2. Hvis du beregner logaritmen af ligningen får du log(y1/y2)=(x2-x1)log(a)

2. eksempler radioaktivt henfald. Kapitals vækst i bank.


Svar #2
08. juni 2009 af sadak (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.