Matematik

Stamfunktion

08. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Hej. Jeg skal finde stamfunktion til en funktion af typen f(x)=xa

Er der nogen der kan fortælle mig om jeg har beregnet rigtigt her:

f(x) =xa

F(x)= ½*x2

er ikke sikker på om jeg har gjort det rigtig. Det er som om noget mangler. Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det giver 1/(a+1)xa+1+k

Prøv evt. at differentiere stamfunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af NejTilSvampe

 du skal huske 2 tallerne skal være et a. men hvis f(x) = x^1 så havde du gjort det rigtigt :P


Svar #3
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

Ok tak for jeres svar:) så det giver

F(x)= 1/3*xa

?


Svar #4
09. juni 2009 af aysenur1 (Slettet)

DanielTA

Jeg har fundet nogle gamle noter hvor regnereglerne for stamfunktioner står og der står helt det samme som det du har skrevet:)


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.