Matematik

Optimalitetsbetingelsen

09. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Hejsa derude...

Knokler stadig med den forestående matematik eksamen, og er igen rent på et problem..

nemlig optimalitetsbetingelse.. forstår godt at udlede den, men ikke hvorfor jeg gør det...

Optimalitetsbetingelsen udledes på følgende måde:


Vi skal finde ud af hvornår h'(x) = 0   (hvorfor)
h(x)= R(x)-C(x)


I næste skridt har vi lavet en differentiering og bestemt den afledede af h
h^' (x)=R^' (x)-C^' (x)
R^' (x)-C^' (x)= 0 Her har vi sat den afledede lig med 0   (hvorfor)

R^' (x)=C^' (x) Har lagt C’(x) til på begge sider
GROMS=GROMK Vi ved at R’(x) er lig med GROMS og C’(x) lig med GROMK
 

Mangler forklaring til de steder hvor jeg har skrevet hvorfor...

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Du skriver desværre ikke hvad h(x), R(x) og C(x) står for.

Når du skal bestemme en funktions maksimum eller minimum kan du løse ligningen f '(x)=0. Det skyldes at når tangentens hældning er nul, så har grafen et ekstremum (toppunkt).


Svar #2
09. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

h(x) er overskud

R(x) omsætning

C(x) omkostninger...


Skriv et svar til: Optimalitetsbetingelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.