Matematik

Andengradspolynomier

10. juni 2009 af bottiger (Slettet)

Hej, jeg er i tvivl om hvordan man ud fra et andengradspolynomiums koefficienter (a,b og c) og diskriminantens fortegn kan aflæses ud fra parablen? Kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Overordnet gælder der at:

a - negativ grenen vender nedad, positiv grenene vender opad

c - skæring med y-aksen

b - lidt mere udefinerlig, har noget med hele grafens udforming at gøre, bl.a. hvor langt der mellem polynomiets grene.

d - antallet af skæringer med x-aksen (rødder). Positiv = 2 skæringer, negativ = 0, 0 = 1 skæring(dobbeltrod)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Ved du hvilke betydninger konstanterne har? Dem skal du nemlig bruge til at aflæse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2009 af Isomorphician

b - tangentens hældningskoefficient ved x = 0.

d - alt efter om d er større end, mindre end eller lig 0, er der hhv. 2, ingen eller 1 løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2009 af Youngmann (Slettet)

Betydningen af tallet d:

hvis d er større end nul(dvs. et positivt fortegn), skærer parablen x-aksen i 2 punkter.

hvis d er 0, rører parablen x-aksen i et punkt

hvis d er mindre end nul(dvs. et negativt fortegn), skærer parablen ikke x-aksen.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.