Engelsk

Folkeskolen afgangsprøve - Engelsk

11. juni 2009 af wtd (Slettet)

Hej

Jeg er ved at forberede mig til mit selvvalgte emne. I mine parpirer står der at det skal tage ca. 5 min, men mit tager hele 6 min. Er det for meget og bliver jeg nød til at gøre det kortere?

Til eksamen skal jeg også have en samtale ca. 8 min, hvor jeg skal trække et emne. Er der nogle der har nogle gode metoder til, hvordan jeg kan forberede mig på det?

Hilsen Nicklas


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af Youngmann (Slettet)

#0

Hej Nicklas,

Mht. dit selvvalgte emne, så gør det ikke spor, at din fremlæggelse varer de 6 min. Men du skal også huske på, at du sagtens kan glemme noget af din fremlæggelse under eksamen - dette er en klassiker hos de fleste. Men til gengæld kan du også være blank i nogle sekunder og ikke ane hvad du skal sige - dette kan også forekomme under eksamen. Så øv dig godt på dit selvvalgte emne, ved kun brug af din disposition.

Mht. den anden del, så sørg for at læse alle de tekster I har fået opgivet og forstå dem, selvfølgelig. Det nytter ikke noget, at læse en tekst, man ikke forstår en pind af. Et godt fif er, at lære nogle begreber inden for hvert emne, som er godt at kunne - altså de frække ord, som giver bonus point.


Svar #2
11. juni 2009 af wtd (Slettet)

Tak for hjælpen.

Har endnu et spørgsmål.

Når jeg nu trækker et emne jeg skal have samtale om, hvad er så vigtig at gøre?

Et af de emner jeg kan trække er "living in the ghetto". Skal jeg så sidde og snakke om de tekster vi har læst eller skal jeg fortælle om, hvordan det er generalt?

Er der evt. nogle der ved hvad trækker godt op? Skal man perspektivere eller lignende? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2009 af Youngmann (Slettet)

#1

Hej igen,

Tjaa, du skal besvare på det spørgsmål, der bliver stillet. Du skal absolut ikke vende spørgsmålet og snakke om noget andet, der måske minder noget om det emne du trak - det kan du gøre, efter du har besvaret spørgsmålet fuldt ud.

En god ide er også, at du perspektiverer til en af de tekster, du har læst. Hvis du ikke gør det, er jeg sten sikker på, at din lære vil stille dig et lignende spørgsmål. Men det er ikke nødvendigt at perspektivere til en af de tekster, I har gennemgået i klassen - du kan sagtens inddrage noget fra din hverdag, en film du har set, en roman du har læst, en nyhed i fjernsynet du har hørt om, en avisartikel du har læst osv. osv. Her er der ingen grænser! Du kan evt. også opdigte noget, hvis du går i koma og er fuldstændig blank - det gjorde jeg til eksamen, haha :D   


Skriv et svar til: Folkeskolen afgangsprøve - Engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.