Matematik

Kateter

11. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Hej Alle :) har lige 4 spørgsmål jeg håber  i kan svare på..

1) Hvor finder jeg den hosliggende katete i en retvinklet trekant?


2) og hvor er den modstående katete?

3) Nogle der kan forklare mig sammenhængen tanA = a/b  for en retvinklet trekant ?

4) Og give mig eksempler på metoder til beregning af sider og vinkler i en retvinklet trekant ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af mathon

tegn en retvinklet trekant med C = 90°

a er vinkel A's modstående katete
b er vinkel A's hosliggende katete

se
 


Svar #2
11. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Tak for svaret, men kan desværre ikke åbne din vedhæftede fil.

Kan du evt forklare mig det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2009 af mathon

cos(A) = (b/c)
sin(A) = (a/c)

tan(A) = sin(A)/cos(A) = (a/c)/(b/c) = (a/b)

tangens til en af den retvinklede trekants spidse vinkler
er  lig med
forholdet mellem den spidse vinkels modstående og hosliggende katete.


Skriv et svar til: Kateter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.