Matematik

Hjælp til logaritmer..

11. juni 2009 af Annemette4200 (Slettet)

Hvad er 10- tals logaritmen?

Jeg skal op til årsprøve i matematik, og jeg skal også bevise regnereglerne for logaritmer.

og jeg var desværre syg da vi lært om logaritmer, så jeg har ingen noter eller noget.

Så vil virkelig sætte pris på hvis der er nogen der gider hjælpe mig samt forklare mig hvad logaritmer egentlig er :D

Annemette..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det står sandsynligvis i din bog. =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2009 af hhmp (Slettet)

Logaritmer er noget noget som er 10 gange større hver gang.
hvis man indtegner en eksponentiel udvikling på noget logaritmisk papir - så vil funktion stort set være lineær.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2009 af witko (Slettet)

Normalvis er b=1 og a=10 og forskriften hedder normalvis f(x)=10^x, så y=10^x.
Log(x) er kun defineret for positive tal og log er en voksende funktion.

Regnereglerne:

Log(x1*x2)= log(x1)+log(x2)
Log(x1/x2)=log(x1)-log(x2)
Log(x^r)=r*log(x)

Det betyder at 10^log(x)=x og log(10^x)=x. Så 10^x og log(x) er modsatte operationer.
 


Skriv et svar til: Hjælp til logaritmer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.