Studievalg og videregående studie

Medicin eller Kemi og teknologi ?

14. juni 2009 af husii (Slettet)


Hej jeg sidder og tænker på om hvorvidt jeg skal vælge medicin eller Kemi og teknologi. Sagen er den at jeg virkelige godt kan lide kemi, men jeg ved ikke hvor meget kemi medicin studiet indeholder, jeg håber at nogen af jer som læser kemi kan fortælle mig om der er nok kemi i medicin studiet og hvad i mener om selve studiet
 

P.S Gennemsnittet er ikke et problem 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af SmukkeCharlotte (Slettet)

På medicin studiet der læser du mest om menneskoppen, og det vil sige biologi. Men hvor meget man har om Kemi, det kan jeg ikke svare dig på, prøv evt. at spørge din UU-Vejleder. Men men skal vel have haft kemi på b eller a, så mon ikke det bliver brugt lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juni 2009 af Penoer (Slettet)

På medicin studiet har man en lille smule almen biokemi, hvilket er lidt af en overbygning på kemi A, så det er altså ikke særlig meget kemi man har. Ved det fra nogle vejledere, der alle læser kemi, og de var lige ved at grine, da de fik at vide, hvad de skulle vejlede medicinerne i.

Hvis du kan lide kemi, og det skal være noget over i den biologiske retning, så skal du eventuelt overveje medicinalkemi (man kan blive sådan en CSI-person lookalike) eller måske molekylærbiologi, hvilket måske nok er det du søger. Det handler meget omkring hvordan cellerne og vævene i kroppen reagerer på forskellige kemiske stoffer og hvordan man kan lave genteknologi gøgl. Molekylærbiologerne har også en masse timer omkring noget sundhedsvidensskabeligt. Bl.a. histologi, genetik og fysiologi.

Overvej seriøst molekylærbiologi, da det lyder noget for dig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. august 2009 af Mollwitz (Slettet)

læs dog til farmaceut... det må da være fællesnævneren af dine interesser


Skriv et svar til: Medicin eller Kemi og teknologi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.