Matematik

Integralregning

15. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Vil lige høre om der er nogen der kan give et eksempel på hvad integralregning bruges til i virkeligheden.......jeg kan forstå det er udregning af areal mellem 2 grafer.....

Men det bliver vel ikke anvendt til at udregen arealer af områder i virkeligheden.....er der nogen der kan give et praktisk eksempel??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af mathon

...er et beskrivelses-og beregningsredskab for matematikere, fysikere og kemikere

men næppe for hr. og fru Larsen

.............
eks.

fysik
for en jævnt voksende bevægelse gælder

v = a*t + vo

s = ∫(a*t + vo)dt = ½*a*t2 + vo*t + so


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af kimor (Slettet)

Bliver bestemt brugt i virkeligheden.. Eksempelvis skal der nogle gange skæres metalplader ud med en bestemt form (evt. bestemt af en funktion). Her kan det være nyttigt at vide det eksakte areal..


Svar #3
15. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Takker for jeres svar: )


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.