Generelt

Nederlag efter nederlag?

12. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

Goddag, kære, hjælpsomme studerende (og voksne),

Allerede i 5.klasse vidste jeg, at jeg skulle på STX, når jeg afsluttede FSA. - Jeg havde aldrig været i tvivl, og mine lærere var ganske enige. Dog i 9.klasse blev jeg konfronteret med sandheden om, at jeg i virkeligheden er meget naturfaglig, så derfor begyndte HTX at komme ind i billedet. Jeg var dog så heldig at være i den (sidste) årgang, hvor man kunne komme på præsentationskursus, og derefter valgte jeg STX, i det, jeg anså det som værende en storebror/storesøster til folkeskolen, og fordi STX er alment dannende med alle de fag, man nu har.

Sagen er ikke det, at jeg fortryder mit valg, for udfordringer er der naturligvis behov for. Det virker bare som om, jeg ikke kan opnå den succes, som jeg gik efter for knap et halvt år siden, da jeg trådte ind på mit gymnasium for første gang. For jeg har, som adskillige andre, fået kendskab til mine karakterer, og de er alle sammen middelmådige (jeg kender ikke til min karakter i matematik, som nok er på de 10-stykker.) SAGEN er det, at jeg aldrig har fået så lave karakterer. Jeg ved udmærket godt, mange synes 7 er godt, men det er ikke ligefrem min ønskekarakter. Jeg tror, mange kan nikke genkendende til dette, så mit spørgsmål til jer er;
- Hvordan havde i det med karaktererne?
- Hvad gjorde i ved det?
- Eller var det hele fair nok, fordi nu når man er på en ungdomsuddannelse, så er det sværere end det var i folkeskolen?

Minnie. xD


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2008 af Refleksstick (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår det her. Der er et betydeligt niveauskifte fra folkeskolen til en gymnasiel uddannelse, så derfor er kravene også højere - sværere end i folkeskolen. Man kan ikke forvente at få de samme karakterer, og derfor må du tage det som en udfordring og gøre dig fortjent til de karakterer de ønsker. Men ta'' de første karaktergivninger med et gran salt, du skal jo også lige vænne dig til en ny skole, med muligvis andre fag etc.

Svar #2
12. november 2008 af Minnie-Mouse (Slettet)

Ud fra dit svar, virker det i hvert fald som om, du har forstået det. Tak for svaret :).

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2008 af ninashahin (Slettet)

Jamen, jeg kender godt til skiftet!! Men Efterhånden som tiden gik ændrede mine karaktere sig heldigvis også. Så du skal bare kløve på. Men problemet er måden at læse lektier på, så man skal vænne sig til hele tiden at se problemer ved ting. De lærer du og forhåblig, hvis du kæmper, så vil dine karaktere også. Du kan også altid spørge dine lære om, hvad du skal gøre bedre for at komme op. ;D op med modet!

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. november 2008 af Exupery (Slettet)

Mit bedste råd er tillige med #1-#3s også at tage det roligt. Der er ingen grund til at blive ked af de første karaktergivninger. Men jeg forstår dig så udemærket, jeg var selv virkelig nede, da jeg for første gang skulle have karakterer. Mit gennemsnit lå lige omkring 5, tror jeg. Jeg havde markant flere 4-taller end 7-taller, og det så slet ikke ud til, at jeg kunne gøre mig forhåbninger om højere karakterer. Jeg var lidt genert, og det varede derfor lang tid, inden jeg begyndte at blande mig i diskussionerne i klassen. Desuden var jeg blevet påduttet den idé, at gymnasiet var vildt svært, og at jeg skulle yde mit bedste for bare at nærme mig ''nørdernes'' niveau. ;) Alle var de vrangforestillinger, men det gjorde ikke mit humør mindre deprimeret, da jeg så, at nogle af de højtråbende idioter (fagligt anyway) fik højere karakterer end mig. Det ville jeg simpelthen ikke finde mig i, og jeg tog derfor mod til mig og snakkede med lærerne omkring det. Ved allesammen fik jeg at vide, at de ikke rigtig havde noget at gå efter ved den første karaktergivning, og at jeg bare skulle klø på, så ville karaktererne nok forbedre sig. Det gjorde jeg så, og det har da også vist sig at bære frugt. Du har nok hørt min historie før her på SP. Men hvis du har yderligere spørgsmål, skal du være velkommen til at skrive til mig. Mvh. Thomas

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

#0 Som der står i de andre svar, skal du ikke lade dig slå ud :) Jeg ved du er dygtig, og lærerne har ikke haft jer længe, så det er svært for dem at give en karakter, derfor får næsten alle en middel-karakter i starten :). Det med at gymnasiet er sværrere end folkeskolen er en dårlig undskyldning, for den bliver også brugt på uni. Selvfølglig er det faglige indhold på et højere niveau, men man udvikler sig også, så det ikke længere er svært.

Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2008 af astridhg (Slettet)

Det viker som om du er faldet en karakter eller lignende. - Det er meget normalt. Jeg går selv i første g., men mit gennemsnit er faldet meget lidt. Jeg kan kun sige tre ting, som du allerede ved : Lav dine lektier, ræk hånden op, hvis du ikke har et svar, stil da et intelligent spørgsmål (det giver pote), følg med (!) tro det eller ej, læreren lægger virkelig mærke til, hvis øjne konstant er fæstnet til skærmen, og hvis øjne der vågent følger dem.

Brugbart svar (1)

Svar #7
31. marts 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Enig i hvad andre har sagt - det kommer! Jeg havde selv et gennemsnit på omkring de syv ved første karaktergivning i 1.g. Og for at det ikke skal være løgn, havde jeg endda en dårlig periode i 2.g også, hvor karaktererne ikke ville samme vej som jeg. Men jeg gjorde mit bedste, og prøvede hele tiden at tilpasse mig gymnasiet, hvilket idag - i slutningen af 3.g - i den grad har vist sig at bære frugt. Tror mit gennemsnit er gået fra omkring 7, til 6,5 i 2.g, hvor det idag ligger godt omkring de 9. Når du tilpasser dig gymnasiet er der især to faktorer der spiller ind: - om du er villig til at bryde muren og snakke i klassen, selvom du måske selv måtte føle det ikke er helt korrekt det, du siger. - at du er klar på, hvor dårlige karakterer du end har fået i de skriftlige fag, at forbedre disse opgaver. For selvom du måske får 7 for dine danske stile lige nu (som jeg fx gjorde, også efter 10-11 taller i folkeskolen), kan du med lidt selvkritik og gåpåmod sagtens komme op i den fede ende igen. En anden vigtig ting er at vide, hvor du bør lægge fokus. Derfor synes jeg du i første omgang skal prøve at lægge dine kræfter ind på de fag, du måtte afslutte i år, samt dem, du ved du afslutter næste år. Dine a-fag skal nok forbedre sig stille og roligt i takt med at du vænner dig til dem, hvilket heldigvis er relativt lang tid :) Men held og lykke i hvert fald!

Skriv et svar til: Nederlag efter nederlag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.