Matematik
taylor - restled - sinh(x)
15. december 2004 af
KjeldseN (Slettet)
Hej
Jeg har udviklet taylor-polynomiet af 7. grad for funktionen sinh(x):
P(x) = x + x^3/3! + x^5/5! + x^7/7! + restled
hvor R (restledet) = (f(n+1)(c)/(n+1))*x^n+1
( den n+1 afledene )
Jeg ska nu give en vurdering på hvor go en tilnærmelse dette polynomium giver på sinh(1). HVordan gør jeg det?
Jeg har udviklet taylor-polynomiet af 7. grad for funktionen sinh(x):
P(x) = x + x^3/3! + x^5/5! + x^7/7! + restled
hvor R (restledet) = (f(n+1)(c)/(n+1))*x^n+1
( den n+1 afledene )
Jeg ska nu give en vurdering på hvor go en tilnærmelse dette polynomium giver på sinh(1). HVordan gør jeg det?
Svar #2
15. december 2004 af Kay (Slettet)
Hvis du skal vurdere afvigelsen/fejlen uden at må udregne sinh(1), så slå et eksempel op i bogen som du kan følge. Du skal hen og udregne restledet som er lig med fejlen, der ud fra bestemmer du et interval fra nogleværdier du kan udregne. Du får undervejs og brug for Corollary sætningerne.
Svar #3
15. december 2004 af KjeldseN (Slettet)
hvad er Corollary sætningerne?
Mit problem består i at jeg ikke rigtig ved hvilke intervaller mit restled skal ligge i....
Mit problem består i at jeg ikke rigtig ved hvilke intervaller mit restled skal ligge i....
Skriv et svar til: taylor - restled - sinh(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
