Matematik

Hjælp!!!

27. juli 2009 af Mia81 (Slettet)

Hej SP!

Jeg mangler noget hjælp til følgende integral:

 ∫ ( 1 / (x^2+x) )dx 

har sat x uden for parantes: ∫ ( 1/x) *  (1/ x+1)  dx

 og prøvet at integrere det vha.:

 ∫ f (x) * g (x) dx = F (x) * g (x) - ∫ F (x) * g' (x) dx

men jeg kom altså ikke så langt med den metode...

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2009 af mathon

∫ ( 1 / (x2+x) )dx = ∫ ((1/x) - 1/(x+1))dx = ∫(1/x)dx  - ∫(1/(x+1))dx

................

da
1/(x2+x) = 1/(x(x+1)) = 1/x  -  1/(x+1)


Svar #2
27. juli 2009 af Mia81 (Slettet)

 Nååå ja:-)  tusind tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.