Matematik

trigonometriske funktioner

29. juli 2009 af jwan20 (Slettet)

jeg sådan lyder spørgsmålet

 Redegør for begrebet radiantal og for den generelle

sinusfunktion f(x)= a*sin(bx+c)+k.

jeg kan godt redegør for radiantal, men ved ikke va jeg skal sige om sinusfunktion f(x)= a*sin(bx+c)+k.

nogen idee.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad betyder a? Hvad betyder b? Hvad betyder c? Hvad betyder k? Alle sammen i relation til, hvordan grafen ser ud.


Svar #2
29. juli 2009 af jwan20 (Slettet)

ja va betyder det???.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er jo det, du selv skal vide. :) Det står enten i din bog eller også må du selv prøve at komme med nogle bud. Tegn forskellige grafer med forskellige værdier - husk altid kun at variere den ene værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. juli 2009 af mathon

y = sin(x)
føres ved parallelforskydningsvektor [-c,k]
over i

y = sin(x+c) + k

der ved en ret affinitet med y-aksen som forvandlingsakse og forvandlingstal (1/b)
føres over
i
y = sin(bx+c) + k

der ved en ret affinitet med x-aksen som forvandlingsakse og forvandlingstal a
føres over
i

y = a*sin(bx+c) + k


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. juli 2009 af mathon

forklaring af ret affinitet:

http://peecee.dk/upload/view/144599


Skriv et svar til: trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.