Matematik

Hjælp!

02. august 2009 af Mia81 (Slettet)

 Jeg kan ikke lige se hvorfor:  lim x→ ∝   (x+1)/(x-2) → 1,   hvis der var nogen, der kunne hjælpe:-)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2009 af ibibib (Slettet)

(x+1)/(x-2) = 1 + 3/(x-2)  ->  1 + 0 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Jeg håber, du mener, at 1+0 = 1, for ellers er der vist noget, jeg ikke helt har forstået. :s


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. august 2009 af Owly-woes (Slettet)

Opgaver som disse kan tit løses ved at trække x ud af tæller og nævner. I dette tilfælde:

(x+1)/(x+2)=[x(1+1/x)]/[x(1-2/x)]=(1+1/x)/(1-2/x), hvoraf svaret følger


Svar #4
02. august 2009 af Mia81 (Slettet)

 Nu forstår jeg det bedre:-) Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.