Matematik

Hvordan isoleres T?

13. august 2009 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle!

Håber I har haft en super sommerferie :) ?

Jeg håber inderligt at I vil hjælpe mig med at forstå hvorledes man isolerer en variabel i et udtryk, da jeg er temmelig forvirret!

Mit spørgsmål er som følgende:

Hvordan isolerer man T i ligningen:

k = C/√4T2 - C2

hvor C er en positiv størrelse.

Jeg har selv forsøgt mig nu i en time, men uden resultat ... håber der er nogen som meget simpelt trin for trin kan give mig lidt hjælp?

De bedste og største smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Isomorphician

k = C/(√(4T2 - C2))

gang med nævneren på begge sider:

k√(4T2 - C2) = C

del med k på begge sider:

√(4T2 - C2) = C/k

opløft begge sider i anden:

4T2 - C2 = C2/k2

se om du ikke selv kan derfra....


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2009 af mathon

k+C2 = C/√(4T2)                   hvis det er sådan kvadratrodsudtrykket skal forstås:

k+C2 = C/(2t)

1/(k+C2) = (2t)/C

2t = C/(k+C2)

t = ½C/(k+C2)
 


Svar #3
13. august 2009 af Booklover (Slettet)

Igen Isomorphician - du er fantastisk! Perfekt forklaret, og forståeligt! Nu tror jeg endelig at jeg kan løse nogle andre lignende opgaver! Tusind tak!


Svar #4
13. august 2009 af Booklover (Slettet)

Og til dig Mathon: helt genialt! I havde skam ikke behøvet at udregne alt for mig - men jeg er inderligt taknemmelig for jeres letforståelige forklaringer :) De største smil og tak herfra :)


Skriv et svar til: Hvordan isoleres T?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.