Spansk

De forskellige tider

13. august 2009 af Kamelkalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vil bare vide, om jeg forstår de forskellige tider og brugen heraf. Jeg har valgt 'hacer' som eksempel. Jeg har forsøgt at lave lidt eks. med tekst og brugen heraf. Jeg har bare givet 2 eks. ved hver tid, så håber nogen kan fortælle mig, om jeg er på rette kurs (:

Her kommer det:


Førnutid: ha hecho, has hecho..

Fortidsfremtid: haría, harías..

Ir+a+inf.: voy a hacer, vas a hacer…

Fremtid: hare, harás..

Imp.: hacía, hacías..

Præ.: hice, hiciste…

Hvad har du lavet… = Qué has hecho..
Hvad lavede du (den 4 marts)? = Qué hacías (el en 4 de martes)?
Hvad lavede du mere.. = Qué hacías más..
(Hvor mange lektier) har du lavet.. = (Cuantos deberes) hiciste..
Hvad skal du lave (senere) = Qué harás..
Hvad skal du lave i skolen de næste uger? = Qué harás en las semanas seuiente en la escuela?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2009 af Duffy

Husk spørgsmåltegnene ved spørgsmål "¿ * ?"

Hvad har du lavet?… = ¿Qué has hecho  OK.


Hvad lavede du (den 4 marts)? = ¿Qué hacías  hiciste (el en 4 de martes marzo? Datoangivelsen afstedkommer brug af præteritum (herved bliver det gjort perfektivt). [martes = tirsdag]


Hvad lavede du mere.. = ¿Qué hiciste más? (Under forudsætning af at vi stadig taler om en 4. marts)


(Hvor mange lektier) har du lavet.. = ¿Cuántos deberes) hiciste has hecho?


Hvad skal du lave (senere) = ¿Qué harás más tarde OK


Hvad skal du lave i skolen de næste uger? = ¿Qué harás en las semanas siguientes en la escuela?
 

(Eller: ¿Qué vas a hacer en la escuela en las próximas semanas?)


Skriv et svar til: De forskellige tider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.