Matematik

optimering?

19. august 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

jeg har en opgave der ser således ud:

en træklods skal være lige så høj som den er bred, men 4 gange så lang som den er bred.

a) indfør passende betegnelser, og opskriv en formel for klodsens overfladeareal.

b) man ønsker, at klodsen skal have et rumfang på 32 cm3. Bestem klodsens mål, således at dette er opfyldt.

Jeg kan ikke finde ud af at løse denne opgave selv, så jeg håber der er en venlig person der vil hjælpe mig :) på forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af peter lind

Kald bredden=højden for x. Længden er så 4* x. Brug at længde*bredde=arealet på de enkelte flader i klodsen. Tegn evt. en klods eller få fat i en æske som hjælp til dette.

b) brug at længde*bredde*højde=rumfanget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2009 af MN-P (Slettet)

Højde = x, bredde =x og længde =4x

Overfladen består af 6rektangler hvis arealer fås som h*b, h*l og l*b der er to af hver


Skriv et svar til: optimering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.