Debat

Darfur dokumentar på DR2

21. august 2009 af Merit-HB (Slettet)

Jeg så lige her til aftes en udsendelse der beskrev i detajler og billeder nogle skamfuldt modbydelige billeder af blot dele af de ting der er sket i Darfur, og under hele dokumentaren tænker man igen og igen hvordan kunne lande se på og ignorere eller prøve at benægte omfanget af overgrebene.

Specielt er jeg forvirret fuldstændigt, over at vi berettiger krigen mod Irak med de overgreb og den ondsindede styring som tog sted, som jeg tvivler på overhovedet når Darfur til sokkeholderne, og alligevel har vi ikke grebet ind i et land hvor 450 000 mennesker siges at være blevet dræbt og millioner er blevet fordrevet fra deres hjem.

Hvordan kan USA sige at man griber ind et sted fordi vi har et ansvar for vores medmennesker, og så kigge ned i jorden når en ufattelig tragedie bliver begået et andet sted.

Det er skamfuldt ikke bare for USA men også for os, måske har vi ikke den magt som USA har, men den magt vi har burde vi i det mindste sætte ind hvor der virkeligt er brug for den eller prøve at samle flere om at gribe ind mod folkemord.

Jeg håber at tingene har ændret sig, men jeg var inde på wikipedia og læse og det ser ud til at tingene ikke har ændret sig, der er ikke nogen der har grebet ind ser det ud til? Der var en FN sekretær der sagde "Dont wait for Sudan to invite us, if the government says yes, then good, if not then we go in any way to stop the killing", mener det var noget i den retning.

Jeg synes det er svært at finde ord for hvordan det svigter ens tro, hvis man griber ind i Irak for at hjælpe befolkningen, og ikke for Olie, og jeg troede vitterligt på dette. Så virker det som et paradoks, eller måske snarere en belejlig løgn, da mord i et meget større omfang ligepludselig kan ignoreres senere hen så kan man godt kigge ned i jorden og kigge på FN for handling.


Skriv et svar til: Darfur dokumentar på DR2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.