Oldtidskundskab

Er old et svært/besværligt fag?

22. august 2009 af ggf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad synes i? Hvad mig angår så pisser det mig lidt af at jeg bliver nød til at tage så mange noter, gør i alle det?


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. august 2009 af NuclearWarhead (Slettet)

Hvem har sagt at skolen skal være let?


Brugbart svar (3)

Svar #2
22. august 2009 af Exupery (Slettet)

Old kan da sagtens være svært. Forstår man ikke Platon, eller duer man ikke til at læse gammelt dansk på versform, så kan det være mere end almindelig svært at få fat på de vigtige pointer, men ellers er det da et meget hyggeligt fag. Det er ret nødvendigt at tage mange noter, mest fordi du kommer igennem så mange tekster i løbet af året, at det kan være svært at nå at læse det hele op i læseferien (kan dog godt nås med lidt flid). Ikke desto mindre er det nok en ekstra god idé at tage mange noter, hvis man har svært ved faget. I kommer jo op i læst tekst. :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
22. august 2009 af Kim987 (Slettet)

Old er et ganske hyggeligt fag(-:.


Brugbart svar (3)

Svar #4
22. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Det er ret hyggeligt fag, men behøver ikke tage alle noter for at få 10 :-) (bare spørg mig). Du kan gøre det på mange måder. Men kend platon, så skal det nok blive sjovt :-).


Brugbart svar (3)

Svar #5
23. august 2009 af Guruen (Slettet)

JEg selv klarede det meste af gymnasietiden uden at lave lektier og lignende. Men i old var de tnoget andet. jeg var nødt til at være mere på end ellers, og det er nok fordi der er så mange nye begreber og det er svært at drage paraleller til andre fag (som man f.eks. kan gøre mellem dansk og historie).

Old var mere tidskrævende end de andre fag for mit vedkommende, men det var også et af mine yndlingsfag :)

Old kan faktisk være rigtigt hyggeligt, og det er virkelig sjovt at gå til eksamen i i forhold til andre fag. Hyg dig med noterne.


Svar #6
29. august 2009 af ggf (Slettet)

ALtså til 8 siders tekst tager jeg 5-6 siders noter? :-S med skriftstørrelse 12 1,5 linjeafstand og på punktform med ultra kortesætninger og pile der henviser til det relevante.

Er jeg en nød til at tage noter? :-S

skriftstørrelsen i bogen som vi læser er på 10 tror jeg :-( bare et pain in the ass fag!


Brugbart svar (5)

Svar #7
29. august 2009 af Exupery (Slettet)

Næh. Kan du ikke sagtens huske det? :S Tag hellere noterne i klassen, mens I diskuterer teksten.


Brugbart svar (6)

Svar #8
31. august 2009 af Einsteinette (Slettet)

5-6 siders noter er rimelig meget taget i betragtning af selve tekstens størrelse, du tager noter til. Men det tror jeg skyldes, at du skriver ned med det samme, mens du læser, og det ender med, du får ALT for meget med, mere end nødvendigt. Og tro mig, been there, done that.

Noteskrivning er individuelt, nogen har ikke brug for noter overhovedet, andre har brug for ganske lidt og nogle så meget som du. Men med tiden lærer du, at hvis du fortsætter således bliver det for uoverskueligt. Min anbefaling ville være, at du læste et afsnit først og skrev stikord ned efter, og IKKE mens du læser. Så får du også det mest relevante med, og forinden noteskrivningen får du mulighed for at repetere med dig selv indeni, hvad det faktisk er, du har læst, og så husker du bedre :).

Held og lykke.


Brugbart svar (4)

Svar #9
01. september 2009 af PernilPigen (Slettet)

altså til old eksamen kommer du op i en kendt tekst som i har læst på forhånd så er det godt med nogen gode notater..

Det kan jeg huske da jeg var oppe i old her i sommers.. Jeg havde ikke tager så mange notater fordi jeg vidste ikke hvordan eksamen foregik, men det ikke så slemt.. Det er vigtigt at du kan diverse bregreber faktisk :b


Brugbart svar (5)

Svar #10
01. september 2009 af Einsteinette (Slettet)

#9, du mangler vist også at nævne old-eksamen også omfatter en ekstemporaltekst på op til 5 normalsider eller et monument, som ikke er gennemgået i timerne ..

Uanset hvad, er det en tommelfingerregel, at man er godt pakket til eksamen, så længe man har styr på stoffet ...


Brugbart svar (3)

Svar #11
01. september 2009 af Klaraa (Slettet)

old er næmrere det fag man bedst kan give udtryk for sin egen ideologi, eller retter verdensanskuelse. synes det er et hyggeligt fag, som egentlig ikke kræver så mange noter, fordi man rent faktisk sidder og  diskutere teksterne og de mest væsentlige ting i teksterne .


Brugbart svar (3)

Svar #12
12. september 2009 af busco (Slettet)

old er virkelig et hygge fag :) og synes ikke noterne er slemme, fordi for mig var det enormt spændende og derfor kom det naturligt for mig at skrive ned og notere. Og det hjalp VIRKELIG til eksamen at ha' styr på noterne og begreberne. Og så havde jeg den bedste lærer der virkelig fik "banket" nogle gode vendinger og sætninger ind i hovedet på alle sine elever.. Åh jeg savner old :D


Brugbart svar (3)

Svar #13
13. september 2009 af 1337Christel (Slettet)

Det er lige til at overkomme, og de græske guder er sq rimelig farverige med deres affærer osv. Det er dog tung læsning med gamle verslinier, men det plejer man at få gennemgået. Det er ikke svært som sådan.


Skriv et svar til: Er old et svært/besværligt fag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.