Matematik

vektorregning

23. august 2009 af donking (Slettet)

Hej, jeg sidder lidt fast i denne opgave, håber der er nogle der kan hjælpe mig?

Bestem koordinaterne til vekto a og vektor b, når det er givet, at:

vektor a + vektor b= (6,-3)

vektor a - vektor b = (-4,1)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Lad:

c = a + b, og d = a - b

Du kan prøve at se, hvad der sker, hvis du udfører:

c + d = ?

og

c - d = ?

Prøv at indsætte, hvad c og d er lig i ligningerne ovenfor. Lad i første omgang være med at indsætte koordinaterne for vektorerne.


Svar #2
23. august 2009 af donking (Slettet)

mange tak for dit svar:)

jeg indsætter:

c+d= (6,-3) + (-4,1) = 2,-2

c-d=(6,-3) - (4,-1)= 10,-4

hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skulle i første omgang prøve at lade være med at indsætte koordinaterne.

Prøv blot at indsætte, at c = a+b og d= a-b


Svar #4
23. august 2009 af donking (Slettet)

ok, så man indsætter c=a+b og d = a-b . hvad skal man så gøre efterfølgende? skal man isolere noget eller?

undskyld jeg spørger meget, men er ikke så god til dette emne..


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej, så skal du gerne se, at enten a eller b går ud i lige netop den ligning. =)


Svar #6
23. august 2009 af donking (Slettet)

c+d= (a+b) + (a-b)

c-d= (a+b) - (a-b)

når man så derfetr indsætter koordinaterne skal man måske sætte det ind i en ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Nej, så prøv at hæve paranteserne.


Svar #8
23. august 2009 af donking (Slettet)

arh ja, det havde jeg overset.

så b'erne går ud med hinanden, så der blot står:

c= a og d= a


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Ah, ikke helt.

Prøv igen, og skriv gerne mellemregningerne her, så jeg kan se, om du har fat i den lange ende. =)


Svar #10
23. august 2009 af donking (Slettet)

og når man hæver parenteserne står der:

c+d= a+a

c-d= b+b


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2009 af desert_eye (Slettet)

c+d = 2a

c-d = 2b


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Præcis!

Og nu kan du så isolere a og b i hver af de to ligninger.


Svar #13
23. august 2009 af donking (Slettet)

ok cool.

så det bliver således:

c+d/2 =a

og

c-d/2=b


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: Du mangler vist lige nogle paranteser.


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.