Matematik

Hjælp aflevering til imorgen

24. august 2009 af nadine123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem c så ligningen x^2+4x+c=c har netop en løsning en der kan forklar mig hvordan jeg skal løse denne :D

og bestem løsningen til ligningssysteme? skal jeg så bare løse ligningen eks. ligning 3x+4y=10
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af exatb

Een løsning betyder at parablen tangerer x aksen. Diskriminanten skal således være nul.

d = 4^2-4*1*c = 0

16 = 4*c

c =4

løsningerne til ligningen

x^2 +4*x + 4 = 0

d = 0

x = (- 4 +- 0)/2

x = -2


Skriv et svar til: Hjælp aflevering til imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.