Matematik

Asymptote hjælp

24. august 2009 af gcfreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber der er en det kan hjælpe, er helt på bar bund

f(x)= x^2-2x+5 / -2x+2

jeg skal gøre rede for at grafen f har en skrå asymptote og angive en ligning

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2009 af mathon

f(x) = (x2-2x+5) /( -2x+2) = -(1/2)x + 0,5 - (2/(x-1))


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2009 af peter lind

Der må mangle nogle paranteser Ellers er der nemlig ingen skrå asymptote.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2009 af mathon

limes f(x) = -0,5x + 0,5
x→∝

limes f(x) = -0,5x + 0,5
x→-∝

hvorfor
linjen med ligningen
y = -0,5x + 0,5 er skrå asymptote


Skriv et svar til: Asymptote hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.