Køb og Salg

Finde x i en trekant med komplicerede oplysninger

25. august 2009 af multitotal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kunne ikke komme på en bedre overskrift sorry.

Min besked lyder således:

"En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x>y.

Bestem x når det oplyses at trekanten er retvinklet."

Jeg synes så at kunne beregne at x er hypotenusen med en længde på 5 < x < 8.

Hvis det skal være mere præcist, hvilket jeg regner med det skal være, Kan jeg simpelthen ikke knække den.

Håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at opstille nogle udtryk for de tre oplysninger du har. Du kan opskrive omkredsen og Phytagoras, og rigtig nok, så er x hypotenusen.


Svar #2
25. august 2009 af multitotal (Slettet)

 findes der udtryk for omkredsen? regnede bare med at omkredsen var summen af de 3 længder, dermed fik jeg det interval af x som jeg skrev.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det er formlen: 10=1+x+y <=> 9=x+y og så har du fra Phytagoras: x2=y2+1. Nu har du to ligninger med to ubekendte. Det kan du sagtens løse ;)


Svar #4
25. august 2009 af multitotal (Slettet)

For søren da, tænkte slet ikke på at lave dobbelt ligning. 

Tak, jeg skulle gerne have fanget den nu :)


Skriv et svar til: Finde x i en trekant med komplicerede oplysninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.