Matematik

At isolere en variabel

26. august 2009 af thee (Slettet)

Hej. Har virkelig  brug for hjælp :(

Jeg skal isolere m2 af ligningen:

m1* v1+m2*v2= (m1+m2)*u

Håber der er hjælp derude..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Matkaj

Begynd fx med at hæve parentesen, skriv dernæst et bud på hvordan du vil fortsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af MN-P (Slettet)

Gang ind i parentesen påhøjre side

træk m2*u fra på begge sider

træk m1*v1 fra på begge sider

sæt m2 udenfor parentes (evt også m1)

Divider med faktoren i parentesen ved m2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af mathon

m1*v1 + m2*v2= m1*u + m2*u

m2*v2 - m2*u = m1*u - m1*v1

(v2 - u)m2 = (u - v1)m1

m2 =((u - v1)/(v2 - u))m1


Svar #4
26. august 2009 af thee (Slettet)

Okay, jeg har forstået det. Havde hævet paranteserne, men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle fortsætte. Men kan godt forstå jeres fremgangsmåde. Men mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: At isolere en variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.