Matematik

Vektorer - vinkelret

26. august 2009 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

For hvilken værdi af t står vektorerne

-->       =    (    2 t    - 1    )                               -->     =     (3   -  t   )

  a              ( t^2 + t +  3   )                               b              (    2      )

vinkelret på hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Isomorphician

Løs: a·b = 0


Svar #2
26. august 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

2t - 1 * 3 - t + t2 + t + 3 * 2 = 0

2t - t + t2 + t + (-1) * 3 + 3 * 2 = 0

t2 - 2t + 3 = 0

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af peter lind

(2t-1)(3-t)+(t2+t+3)2=0


Svar #4
26. august 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Er det løsnignen ? Hvordan ved jeg om det er lig 0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2009 af peter lind

Det er ikke løsningen. Du skal løse ligningssystemet. For at gøre dette skal du gange paranteserne ud og trække sammen på leddene. Dette vil give en andengradslignig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2009 af Isomorphician

----


Svar #7
26. august 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

6t + 2t2 - 3 + t + 2t2 + 2t + 6 = 0

4t2 + 9t + 3 = 0

Hvad skal jeg nu? t'erne forvirrer mig..


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2009 af peter lind

Du har en fortegnsfejl. Det skal være 6t-2t2-3.... Du skal løse den fremkomne ligning.


Skriv et svar til: Vektorer - vinkelret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.