Matematik

Vingummibamsefabrikant

28. august 2009 af Snehvide1

Hej alle sammen. Det er ikke det helt store problem, men håber der er nogle der kan hjælpe mig.

Jeg skal lave en rapport til vingummibamsefabrikant, som i enten kender eller slet ikke gør.

Det handler om at jeg skal finde ud af hvad en tom plasticpose koster.

F.eks

Bamser i posen :           0      1         2           3           5          10
Pris i alt                :         2 kr   5 kr     8 kr      11 kr   17 kr    32 kr

Jeg skal nu prøve at finde pris på posen;

5kr - 8 kr=3 kr

5kr - 3 kr = 2 kr

Prisen for en tom plasticpose er 2 kr.

Det kan jeg godt klare, men problemet er at jeg skal prøve at finde en ligning for det, eller med andre ord beskrive hvad det er jeg gør. Er ikke helt den store til matematik, men håber der er en der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af MN-P (Slettet)

Pris pr bamse=pris for 2 bamser i pose- pris for 1 bamse i pose: 8kr - 5 kr=3 kr

Pris for pose=pris for 1 bamse i pose- pris for 1 bamse: 5kr - 3 kr = 2 kr

Bruges p som prisen på en pose, x som antal bamser i en pose og y som  pris ialt

Pris ialt =antal bamser*pris pr bamse + pris for posen (og så som matematik)

y=x*3+2


Svar #2
28. august 2009 af Snehvide1

Jeg kan godt se det nu, tusind tak for hjælpen :)


Svar #3
28. august 2009 af Snehvide1

Bamser i posen  :        5               8
Pris i alt :                   53,75 kr       62 kr

Pris pr bamse= pris for 8 bamser i pose- pris for 5 bamse i pose: 62 kr – 53,75 kr = 8,25 kr
Pris for pose= pris for 1 bamse i pose- pris for 1 bamse: 53.75 kr – 8,25 kr = 45,50 kr

Bruges p som prisen på en pose, x som antal bamser i en pose og y som pris i alt
Y=x*8,25+45,50p

Er den næste opgave jeg har lavet, korrekt? for så ved jeg at jeg gør det rigtige og dermed kan forsætte :).
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2009 af kieslich (Slettet)

Pris per bamse = 8,25 kr.

Pris for 5 bamser = 5*8,25 kr = 41,25 kr.

Pris for pose = pris for pose med 5 bamser - pris for 5 bamser = 53,75 kr - 41,25 kr = 12,50 kr


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af MN-P (Slettet)

#3

8,25kr  er prisen for 3 bamser

1 bamse koster 8,25/3 =2,75 kr

5 bamserude pose koster 5*2,75 kr =

1 pose = 5 bamser i pose - 5 bamser uden pose

Du skal ikke have p med i formelen til sidst

Det er vist nogle dyre poser du bruger :-)


Svar #6
30. august 2009 af Snehvide1

Hehe, de er dyre ja, men det er store tal, og det er nemmere hehe.

Kan du hjælp mig med den sidste også ?


Svar #7
30. august 2009 af Snehvide1

Niveau 4: Nu ændre vi opgaven lidt. Fabrikanten bestemmer sig for, hvad en fyld pose skal koste, samt prisen for én vingummibamse. Han fortæller journalisten "Hvis jeg fjerner 5 bamser fra posen, koster den ...." og "Hvis jeg fjerner 8 bamser fra posen, så koster den .. " Nu er journalistens opgave at finde prisen på en bamse.

Fjernede bamser                      5                       8
Pris i alt                                       26kr                  14 kr



Svar #8
30. august 2009 af Snehvide1

Er der nogen der kan hjælpe med den sidste? Så er jeg taknemlig, jeg skal aflevere det i morgen.


Skriv et svar til: Vingummibamsefabrikant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.