Spansk

Nær fremtid og gustar

29. august 2009 af Wallita (Slettet) - Niveau: A-niveau

"Alle vil synes om dem (las obras)"

- Er lidt usikker på hvordan man oversætte denne sætning. Gætter på noget med "Todos las van a gustan", det lyder bare forkert i mine øre :)

Hjælp søges.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af exatb

Gætter på at det skal være "Todos  van a gustarlos". Man bruger kun "las" hvis man ved at alle i gruppen er hunkøn


Svar #2
29. august 2009 af Wallita (Slettet)

Man bøjer vel netop gustar efter 'las obras'? gustar = at synes om (direkte = at behage), så:

las obras 'vil behage alle'....

derfor jeg mener at det bør være:

"todos las van a gustan"

las pga. hunkøn ved las obras og gustan pga. las obras er i flertal


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2009 af exatb

Nær fremtid består vist af ir + infinitiv, dvs van + gustar. I nutid vil man skrive gustan


Svar #4
29. august 2009 af Wallita (Slettet)

Ah ja, det er rigtigt :)

så "las van a gustar" får jeg det til.


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. august 2009 af exatb

Ja eller "todos van a gustarlas" om man vil..


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2009 af Tru-life (Slettet)

Husk det er dativ styrende.

"a todos les gustarán."


Svar #7
29. august 2009 af Wallita (Slettet)

Dativ i spansk har vi slet ikke haft om. Så jeg kan ikke forestille mig at min lærer har givet mig en oversættelse for hvor vi skal kunne det :) Derfor må jeg nok hellere holde mig fra det for nu. Ellers tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2009 af Tru-life (Slettet)

ok, men gustar er et dativ styrende verbum. Da det hedder.

Me gusta

te gusta

le gusta.

nos gusta

vos gusta

les gusta

ligesom "det behager mig" og ikke "jeg kan lide" hvis du forstår.


Svar #9
29. august 2009 af Wallita (Slettet)

Ja, det forstår jeg godt. Men er sætningen ikke stadig nær fremtid og dermed infinitiv form af gustar?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2009 af Tru-life (Slettet)

jo du kan bruge nær fremtid, men jeg har brugt den normale fremtid! Jo det er infinitiv. Men det er stadigt et dativstyrende verbum du har lige meget hvad.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2009 af Tru-life (Slettet)

er ikke så god til det grammatik snak, hehe


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2009 af Tru-life (Slettet)

hvis du vil have den i nær fremtid er det  "a todos les van a gustar"


Svar #13
29. august 2009 af Wallita (Slettet)

Ja, det mente jeg nu os. Bortset fra at jeg stadig vil mene, det er hunkøn og dermed les


Brugbart svar (1)

Svar #14
29. august 2009 af Tru-life (Slettet)

når det er les, er det hverken han eller hunkøn, men når det er dativ. Han og hun er los og las i akkusativ., længere gramatik snak. les=todos og van=las obras fordi det er et dativstyrende verbum, slå det op i din grammatik bog.


Svar #15
29. august 2009 af Wallita (Slettet)

mente hunkøn og dermed las* i forrige indlæg, hvor er jeg dog forvirrende :) men okay, jeg prøver at slå det op, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Nær fremtid og gustar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.