Matematik

Potensregneregler

29. august 2009 af mumsmums (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Alle sammen

Jeg har her til aftes haft rigtig mange problemer med følgende opgave:

(2a)^3 * (1/2)*a^-2 * (1/a)

Jeg har lavet følgende:

8a^3 *  (1/2)*a^-2 *a

er det rigtig eller er jeg helt forkert på den???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af peter lind

Du skal erstatte det sidste * med / ellers er det rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Og du kan sagtens forkorte mere (:

= -2a^4 * (1/a) = -2a^3 


Svar #3
29. august 2009 af mumsmums (Slettet)

 Peter lind: Er ikke helt med på hvilket sidste * du taler om. Er det den mellem (1/2)*a^-2 og (1/a)???


Svar #4
29. august 2009 af mumsmums (Slettet)

 Og kamelkalle hvor får du -2a^4 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2009 af peter lind

8a^3 * (1/2)*a^-2 *a skal være 8a^3 * (1/2)*a^-2 /a


Svar #6
29. august 2009 af mumsmums (Slettet)

 8a^3 * (1/2)*a^-2 /a

Hvorfor skal man dividere istedet for  gange???


Svar #7
29. august 2009 af mumsmums (Slettet)

 Er det måske på den måde: 

(8a^3 * a^-2 * a) / (2) = 4 ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2009 af peter lind

Kald den første del af den oprindelige formel for y,. Så står der y*(1/a) =y/a


Svar #9
29. august 2009 af mumsmums (Slettet)

 Okay, så har vi:

(2a)^3 * (1/2)*a^-2 * (1/a)
 

8a^3 * y/a

Men så er der jo ikke noget at regne på??


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2009 af peter lind

Det skal stadig være 8a3 * (1/2)*a-2 /a. Dette kan trækkes mere sammen., dels ved at sætte alle potenser af a sammen og dels ved tallene.


Svar #11
29. august 2009 af mumsmums (Slettet)

Jeg er helt med:) Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Potensregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.