Matematik

Parabel

31. august 2009 af o1kroghen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave som ser så ledes ud: 

f(x)=-5x^2+bx+c og får at vide mine nulpunkter er 3 og 7

hvordan finder jeg så b+c???


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af MN-P (Slettet)

Indsæt ponkterne (3,0) og (7,0)

0=-5*3²+b*3+c

indsæt også (7,0) så har du to ligninger med to ubekendte b og c

Da begge ligninger har 0 på venstre side, kan du sætte højresiderne = hinanden.

trækkes c fra på begge sider kan du finde b af ligningen.

indsæt b i en af ligningrne og find c


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2009 af mathon

0 = -5·32 + b·3 + c
0 = -5·72 + b·7 + c    som reduceres til

0 = -45 + 3b + c
0 = -245 + 7b + c

3b + c = 45
7b + c = 245              dvs to ligninger med to ubekendte b og c


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.