Matematik

andengradsligning

31. august 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har brug for hjælp til en andengradsligning..

Det drejer sig om, at jeg skal have fundet x (x,y) i et skæringspunkt mellem en cirkel og en linje.

Efter at jeg har indsat linjens ligning som y-værdi i cirklens ligning, ser det således ud:

(x-1)2 + ((3x-7)-6)2 = 10

... hvor jeg altså selvfølgelig skal have isoleret x. Men andengradsligninger har aldrig været min stærke side og jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe det an. Al hjælp vil være værdsat!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af Isomorphician

Start med at gange parenteserne ud.


Svar #2
31. august 2009 af etplaura (Slettet)

x2 - 12 + 3x2 - 72 - 62 = 10

Er dette korrekt? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af Isomorphician

#2: Det er det ikke.

Kig engang på dine kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2009 af mathon

(x-1)2 + (3x-7-6)2 = 10

(x-1)2 + (3x-13)2 = 10

x2 - 2x + 1 + 9x2 -78x + 169 = 10

10x2 - 80x + 170 = 0   

x2 - 8x + 17 = 0............


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.