Matematik

Eksempler integration

01. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Er ikke helt med på, hvordan jeg skal gribe denne opgave an. Nu overvejede jeg substitution..

Men hvordan?

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Svar #1
01. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Kan man ikke benytte en form som eks. (S er lige med integrale): S(xkvad.(x^2 +2)dx)

t=x^2-2

=> dt/dx = 2x

=> dt(2x=dx = 1/2x dt

S(xkvad.(x^2-2)dx = Skvad.t * (xdx) = S kvad.t * (1/2 dt) = (1/2)Skvad.t dt= (1/2)S(2/3t*kvad.t)+k=(1/3)(x^2-x)kvad.(x^2-2)+k

I så fald.. Hvad ville så t være i nr. 1.. bare x?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den første skriver du om til x2*x½ og bruger reglen om at man ganger to potenser med samme rod...osv

Den anden bruger du substitution u=x3+6


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af mathon

startskub

Vedhæftet fil:integrationsforhold.doc

Svar #4
01. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

I den første blive det så: (1/3)x^3 * (4/3)x^ (4/3) ?  Er nemlig ikke helt sikker på måden


Svar #5
01. september 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tak #3 .. Men den er jeg ikke helt med på.. Hvorfor 2/3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2009 af mathon

samt
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2009 af mathon

rettelse af forglemmelse af ½ i #6
samt 3)

Vedhæftet fil:integrationsforhold_2.doc

Skriv et svar til: Eksempler integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.