Matematik

Pyramideberegning

01. september 2009 af R4S (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave om en pyramide der har en kvadratisk grundflade med sidelængderne 6 og og pyramidens sideflader er ligebenet trekanter men sidelængderne 5, 5 og 6, også skal jeg så beregne højden af de trekantet sideflader, men jeg kan ikke huske formlen for højden af en trekant. Derefter skal jeg beregne pyramidens overfladeareal. Til sidst skal jeg beregne pyramidens højde

er der nogen derude der kan hjælpe? :)

P.S. skriv hurtigst muligt, da det er for til i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af sabrina-90 (Slettet)

Du kan bruge Pythagoras til at beregne højden af trekantens sideflader:

Du kender sidelængden som er 6, den tager du det halve af så den ene side i den retvinklede trekant er 3, du kender endvidere sidelængden af en side som er 5, det vil sige;     3^2+h^2=5^2 så kan de bare isolere h og finde højden.

Når du nu har beregnet højden af hver enkel side i trekanten, kan de beregne arealet af hver side i trekanten, samt bunden og når du lægger alle arealerne af siderne sammen samt bund arealet kan de finde overfladearealet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af mathon

hside = √(52 - 32)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af mathon

Pythagoras flere gange:
hside = √(52 - 32)                                                                                           da højden tillige er median (ligebenet)

diagonalen i bundfladen er √(2)*6 og den halve diagonal dermed 3*√(2)                        (45-45 trekant)

hpy = √(52 - (3√(2))2)


Skriv et svar til: Pyramideberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.