Matematik

Hjælp til reducering

01. september 2009 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heej går i 8. klasse og kunne virkelig godt bruge noget hjælp til den her

håber i kan hjælpe mig.

3·(4a+3b)-2·(2a-3b)

Tak på for hånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2009 af mathon

3·(4a+3b)-2·(2a-3b)                  gang ind i parenteserne

(12a+9b) - (4a-6b)                    hæv plus- og minusparentesen

12a+9b-4a+6b                         reducer a'er og b'er

8a+15b


Svar #2
01. september 2009 af mulle0o (Slettet)

Okay nu forstår jeg det, tak :D


Svar #3
01. september 2009 af mulle0o (Slettet)

Har lige en tilføjelse hva så når a= 3:4 og b= 2:5


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2009 af mathon

8*(3/4)+15*(2/5) = (24/4) + (30/5) = 6 + 6 = 12


Svar #5
01. september 2009 af mulle0o (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.