Matematik

Differentialkvotient,

01. september 2009 af Zioz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lidt hjælp plz.

En partikel bevæger sig, så den tilbagelagte vej s meter efter sekunder kan beskrives som

s(t)=3t2    ,     t≥0

Bestem gennemsnitsfarten i tidsrummet

1) [3,4]     2) [3,3½]       3) [2½,3]

Benyt resutaterne til at vudere farten når t=3

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af kieslich (Slettet)

I alle tre bruger du: vgennemsnit  =  ( s(sluttid) - s(starttid) )/( længden af tidsintervallet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2009 af mathon

v(t) = 6t

v(3) = 6*3 = 18, så vurderingen af farten, når t=3, skal ligge i nærheden af 18


Skriv et svar til: Differentialkvotient,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.