Matematik

Mat. parenteser forskl opg

02. september 2009 af range ploox (Slettet) - Niveau: 8. klasse

1.Hvordan regner sådan et stykke: 2/3 af 69=

2.når jeg skal regne sådan et stykke ud hvad skal jeg tage først?

3*5 + 2 - 3 *2 ?

3.Kan ikke det med en dobbel parentes hvordan gør man?

Beregn når a=4 og b=5: 3(a + (-2b))

Hvordan kan jeg udfylde resten af tallene ?

1, 4, 9 ,__ , 25 __ , __, 64

1, __, 4, 5, 10, _ ,22 ,23, __ ,47


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Isomorphician

1: (2/3)*69, du ganger en brøk med et helt tal ved at gange tælleren med det hele tal.

2: Du skal tage gangestykkerne først

3: (a + (-2b)) = (a - 2b)

4: Kvadrattal

5: +1, fordobl, +1, fordobl, ....


Svar #2
02. september 2009 af range ploox (Slettet)

Jeg vil meget gerne vide hvordan man gør, i stedet for at bare få svarene , fx opg 3


Svar #3
02. september 2009 af range ploox (Slettet)

Kan svaret du har skrevet til opg passe når jeg skal finde 2/3 dele af  69?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2009 af Isomorphician

#3:

Eksempel:

En tredjedel af 13 må være det samme som at dele 13 i tre lige store del, eller skrevet på en anden måde:

13/3

som igen kan skrives som:

13*(1/3)


Svar #5
02. september 2009 af range ploox (Slettet)

Undskyld men hvorfor skriver du noget med 13 når det er 2/3 (2tredje dele) forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2009 af Isomorphician

#4 var ment som et eksempel.


Svar #7
02. september 2009 af range ploox (Slettet)

Nååårh


Svar #8
02. september 2009 af range ploox (Slettet)

Men kan du ikke sige hvordan du kommer frem til det du kommer frem til i opg 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2009 af Isomorphician

(a + (-2b))

hæver plusparentesen, hvilket bevarer fortegn:

(a - 2b)

Så indsætter du værdierne for a og b og udregner.


Skriv et svar til: Mat. parenteser forskl opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.