Matematik

2(a+b)^2 ????

02. september 2009 af frejaeleonora (Slettet)

hvordan gør jeg med den der lille toer oppe i hjørnet??

altså: 2(a+b)^2.. hvad gør jeg?? :(:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Isomorphician

2(a + b)2 = 2(a + b)(a + b)


Svar #2
02. september 2009 af frejaeleonora (Slettet)

TAK DU ER DEN BEDSTE : SÅ DET BLIVER ALTSÅ.. 

4A OG 4B? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af Isomorphician

Nej.

Du ganger sådan en parentes ud ved at gange begge led i første parentes med begge led i anden parentes:

(a + b)2

(a + b)(a + b) =

a(a + b) + b(a + b) =

a*a + a*b + b*a + b*b =

a2 + a*b + a*b + b2 =

a2 + b2 + 2ab

som du sikkert kender som:

"Første led i anden plus andet led i anden plus det dobbelte produkt" fra dine kvadratsætninger.


Svar #4
02. september 2009 af frejaeleonora (Slettet)

okay tak.

hvad så hvis jeg putter -4b(a-b) på..

bliver det så:

hmm. a+b+2ab


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2009 af Isomorphician

-4b(a - b) =

-4b*a - 4b*(-b) =

-4ab + 4b*b =

-4ab + 4b2


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej Isomorphician

Har jeg regnet rigtig her:

2b(a-b) = 2b*a - 2b * (-b) = 2ab + 2b^2 = 2ab + 2b^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2009 af Isomorphician

Nej.

2b(a - b) = 2(ab - b2) = 2ab - 2b2

Underforstået står der (a + (-b)) i parentesen, så hvis du skriver det på din måde skal du skrive: 2b*a + 2b*(-b). De 2b uden for parentesen er jo positive.


Skriv et svar til: 2(a+b)^2 ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.