Matematik

Stamfunktioner

02. september 2009 af Bugge91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg skal finde forskriften for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10). f(x)=6x^2.

Jeg har lavet dette, men kan ikke komme videre:

F(x)=2x^3

Fc(x)=2x^3+c

Fc(x)=2*1^3+c=10

Kan I hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du er ellers tæt på ... 2*1^3+c=10 er jo en ligning med en ubekendt som du let kan løse!

... Vær dog lidt mere formel i dine udregninger; dvs. skriv noget i stil med: er f(x)=6x2 så er samtlige stamfunktioner til denne givet ved

Fc(x)=2x3+c, c∈R. Hvor c bestemmes af punktet P(1,10) dvs. Fc(1)=10 ⇔ ... osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=726723


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.