Matematik

Regning med rette linjer

02. september 2009 af Saddy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Opgaven lyder som følgende:

Bestem konstanten a ,så de to linjer skærer hinanden

y1=(a+1)x+3

y2=(2a+5)x+1

Jeg ved godt, hvad a skal være, nemlig -4, da det jo er indlysende, men hvordan viser jeg, at jeg har regnet mig frem til det?

Fatter kogle, det er over et år siden jeg sidst havde matematik!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

parallellitet kræver

2a + 5 = a + 1
hvoraf a = -4
skæring kræver

a ≠ -4


Svar #2
02. september 2009 af Saddy (Slettet)

Hov, havde skrevet forkert, mente at linjerne skulle være paralelle :-)


Svar #3
02. september 2009 af Saddy (Slettet)

anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2009 af mathon

parallellitet kræver

2a + 5 = a + 1
hvoraf a = -4


Svar #5
02. september 2009 af Saddy (Slettet)

Ja, forstår dig godt, men er det nok som mellemregning at skrive hvad du skriver?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2009 af ttbonen (Slettet)

2a + 5 = a + 1

a + 5 = 1

a = -4


Skriv et svar til: Regning med rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.