Matematik

Parabler

02. september 2009 af Bugge91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en figur med to parabler P og Q. Hver parabel er graf for en funktion af typen f(x)=ax^2+bx+c (altså andengrads).. Jeg skal så gøre rede for fortegnet for a og c samt diskriminanten d hvor hver parabel..

Hvordan er det jeg finder a og c?? (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2009 af Yow! (Slettet)

c er skæringen på y-aksen

hvis parablens grene vender nedad så har a et - fortegn   (sur-smiley)

hvis parablens grene vender opad så har a et + fortegn    (glad-smiley)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2009 af Isomorphician

a: fortegnet for a fortæller om grenene vender op eller ned

c: fortæller om skæringspunktet med andenaksen (0, c)



Svar #3
02. september 2009 af Bugge91 (Slettet)

Jeg forstår ikke c..


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2009 af Yow! (Slettet)

der hvor parablen skærer y-aksen(den lodrette akse, 2. aksen)   så punktet vil hedde (0,c)  = (x,y)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Polynomialdeg2.png/200px-Polynomialdeg2.png 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2009 af Yow! (Slettet)

her skærer parablen y-aksen i 1

dvs c = 1

heraf (0,1)

http://www.lektier.org/images/9/98/Parabel.JPG


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2011 af tennamax (Slettet)

Hvad med diskriminanten, hvad viser den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Diskriminanten afgør om andengradsligningen har 2,1 eller 0 løsninger. Hvis D, dvs. alle tallene under kvadratrodstegnet er negativt, har den 0 løsninger, da man jo ikke kan finde kvadratroden af et negativt tal. Hvis resultatet giver 0, har den 1 løsning, og slutteligt, hvis 0<D er der 2 løsninger. Man kan jo finde to løsninger til fx. √49 - nemlig 7 og -7 ---> (-7) * (-7) = 49

Håber det var svar nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.